Gör din egen dulce de leche-glass, utan glassmaskin.

Nu ska jag för första gången (tror jag) bjuda er på ett recept. Den här glassen bjöd vi våra gäster på vid nyår och den gick hem stort. Det är ett superenkelt recept som vem som helst kan göra och ändå valde jag ett ÄNNU enklare sätt för att få till kolasmaken. 
 
Det du behöver är:
7 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 burk karamelliserad mjölk 
 
Börja med att vispa grädden tills den blir mjuk. Blanda därefter i den kondenserade mjölken väl. 
För att få till kolasmaken ska en burk kondenserad mjölk koka i 4 timmar. Man tar bort allt papper runt omkring burken och sätter ner den i en gryta fylld med vatten. Burken ska hela tiden vara täckt med vatten och grytan ska ha lock på. När burken med den kondenserade mjölken har kokat i sina timmar har den förvandlats till en gyllene och krämig kolakräm. Kolakrämen blandas sedan ned tillsammans med den vispade grädden/kondenserade mjölken.
(Vill man göra det ännu enklare för sig så köper man bara en burk karamelliserad mjölk istället. Den karamelliserade mjölken är nämligen resultatet efter en burk kondenserad mjölk som har fått koka.) 
När allt är blandat ska glassen upp i en valfri form och därefter in i frysen. 6 timmar senare är den färdig att servera! Ett tips är att servera med lite hallon vid sidan om, underbart gott. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback