One day you must look at yourself in the mirror.

So come out of your cave walking on your hands. And see the world hanging upside down.

My birthday.

Fick finfina presenter från bästa Matilda. Thanks, honey!
Sixten, som så troget sitter bredvid mig i köket när jag lagar mat/bakar.
Dukning inför släktkalaset (notera kattservetterna som mamma sparat åt mig).
Presenter från släkten min. Tack! 
Tårta till frukost på myndighetsdagen.Besök på Sandsjöbaden.
Vi åt plankaaaaa.

Och pannacotta till efterrätt.
På kvällen firade jag med Marika och Rebecca. Vi grillade och hade det jättetrevligt. Sen fick jag såklart presenter från dem och från familjen, men det har jag inte tagit kort på än, ehe. Men jag fick bl.a. en kavaj från min syster, en chokladfondue och en stavmixer av familjen, och mycket mer.

ARTON.

Förra veckan.

Jag och Nellie gick en mysig runda på 7km.

Prövade en ny smak ifrån LOKA. Ingen stor hit hos mig i alla fall. 

Tillbringade varenda dag på körskolan. Både riskettan och risktvåan avklarade, skönt!

Myskväll med Lisa och Matilda. 

Jag vill inte va nåt tidsfördriv.

En dag fylld av solsken.

Game on, Elin! ;)

And I can't remember caring for an hour or so.

Te ifrån Egypten och Fifty Shades Darker.

Tar en kort paus från pluggandet.

Djurförsök, körkort, spelning och utforskning av Torsås.

Goddag! :)
 
Vilket fint väder vi har idag! Har redan förvarnat er om att april är en dålig månad för bloggen, så det vet ni redan. Men nu har jag ett tillfälle att uppdatera om läget. 
 
Idag på svenskan skulle vi hålla ett argumenterande anförande, och jag valde att prata om "djurförsök". Blev faktiskt riktigt nöjd och jag tror att de som lyssnade tyckte det var intressant. Nu gäller det att vänta och se vad läraren tyckte, så att jag kan få veta vilket betyg jag fick. 
 
Annars? Har gått upp 04:45 några dagar i rad nu. Körkort är ju inte ett giltigt skäl för ledighet från skolan, så jag måste ta mig in till Kalmar innan skolan. Men det har gått förvånansvärt bra. Har varit livrädd för att jag ska försova mig, missa bussen och få betala för körlektionen ändå. Men lägger man sig lite tidigare, så blir det inte så svårt att komma upp på morgonen. 
 
Till helgen ska jag hem. Ska satsa på en plugghelg den här veckan med. Ska dessutom spela i kyrkan på söndag igen. Några låtar själv och några låtar tillsammans med barnkören. Så det ska bli kul!
 
Det var nog det enda jag hade att uppdatera om. Ägnar min tid till träning och plugg, och det känns faktiskt väldigt bra. Jag och Nellie har börjat utforska Torsås lite mer. Om kvällarna går vi in på vägar vi inte tidigare gått på och så får vi se vart vi hamnar. Igår hamnade vi dock ute på en åker, en väldigt stor åker. Flera stora åkrar, så vi blev lite vilse. Men till slut hittade vi hem, haha. 
 
Nu ska jag inte skriva mer, vi hörs en annan gång. Puss!
 

Onsdag den 17:e april. - Today was a good day.

Cause I need freedom now. And I need to know how to live my life as it's meant to be.

Sitter på golvet i lägenheten och njuter av glass samt Mumford & Sons.

Äntligen är det fredagskväll!

Lägenheten är städad sedan några timmar tillbaka och nu sitter jag framför tv:n och tittar på "Let's Dance", det är riktigt bra ikväll. Till det har jag lite godsaker att mumsa på. Vad gör ni ikväll?
 
Dagen i övrigt har varit bra faktiskt! För att inte tala om idrottslektionen som var stört rolig. 
 

Look into my eyes, you'll see who I am. My name is Lucifer, please, take my hand.

Ensemble 2 med Anders.

Dåligt bloggande i april månad.

Hej mina fina!
 
Prioriterar bloggen mycket mer när jag är ledig än när jag inte är det. Det märker ni ju själva, har inte bloggat på två dagar. Kommer nog bli ganska dåligt bloggande nu i april månad, som jag skrivit tidigare så kommer det bli en stressig månad. 
 
Var på körskolan inne i Kalmar idag och bokade in ett flertal körlektioner samt riskettan. Hade även en körlektion där vi gjorde en rolig runda i stan, mycket skyltar osv. Körkortet är en av anledningarna till att det kommer bli dåligt bloggande. För att körlektionerna inte ska krocka med skolan, så är jag tvungen att lägga körlektionerna vid 07:00 på morgonen. Detta betyder att jag måste upp vid typ 05:00 för att hinna fixa till mig och för att ta mig till Kalmar. Om jag taggar? Mja. 
 
Nu ska jag plugga till historiaprovet som är på fredag. Nattinatt! 
 
Resultatet av en sprucken kylarslang.

Clap your hands in the sparkle and glitter. Shake your heads at the twisted and bitter.

Sweet dreams all met with derision.

Frossar i godsaker.

Idag är det söndag och sista dagen på påsklovet. Det har varit så skönt med lite ledighet, men imorgon är det dags att åka ner till Torsås igen. 
 
Syrran åkte till Landvetter tidigt idag på morgonen och nu sitter hon på planet till Turkiet där hon ska jobba i ytterligare ett halvår. Några timmar efter det gick jag till kyrkan för att spela lite. Cash!
 
Nu sitter jag hemma med två dunderförkylda föräldrar och jag hoppas för allt i världen att de inte smittar mig. Har ingen tid till att vara sjuk. April kommer nog bli årets stessigaste månad! 
 
Efterrätt.

Yellow pants.

Igår åkte jag till Jönköping för att träffa mina gode vän Matilda. Det var en mycket trevlig eftermiddag/kväll och vi hade mycket att prata om då vi inte setts på ett tag. Så det var kul!
 
Kappahl har börjat sälja färgglada byxor och jag kunde inte motstå att prova dem. Jag ville haft ett par turkosa, men de fanns inte i min storlek. Men jag föll även för de gula, så de fick följa med hem. 
 

Titta vad som stod i affären och väntade på mig.

Köpte mig den här i väntan på att Marika skulle bli klar på körskolan. Kap, igen!

Centrumgrillen och Frank's, just like old times.

Fy, vad trött jag är! 
 
Min syster har haft spelkväll för att hon på söndag åker tillbaka till Turkiet igen. Har varit fruktansvärt trött i några timmar nu, men kunde ju inte gå och lägga mig så länge gästerna var här. Men nu är gästerna påväg hemåt och jag är redo för min skönhetssömn. 
 
Tidigare idag var jag med Marika. Vi gick i lite affärer, beställde mat på Centrumgrillen, drack Frank's och pratade. Det var mycket prat om körkort och om att vi snart blir myndiga. En bra dag! 
 

Spelkväll @ Wickstrands.

Hemmagjord dulce de leche-glass toppat med hallon.

Såhär blev resultatet. Receptet finns HÄR!

Gör din egen dulce de leche-glass, utan glassmaskin.

Nu ska jag för första gången (tror jag) bjuda er på ett recept. Den här glassen bjöd vi våra gäster på vid nyår och den gick hem stort. Det är ett superenkelt recept som vem som helst kan göra och ändå valde jag ett ÄNNU enklare sätt för att få till kolasmaken. 
 
Det du behöver är:
7 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 burk karamelliserad mjölk 
 
Börja med att vispa grädden tills den blir mjuk. Blanda därefter i den kondenserade mjölken väl. 
För att få till kolasmaken ska en burk kondenserad mjölk koka i 4 timmar. Man tar bort allt papper runt omkring burken och sätter ner den i en gryta fylld med vatten. Burken ska hela tiden vara täckt med vatten och grytan ska ha lock på. När burken med den kondenserade mjölken har kokat i sina timmar har den förvandlats till en gyllene och krämig kolakräm. Kolakrämen blandas sedan ned tillsammans med den vispade grädden/kondenserade mjölken.
(Vill man göra det ännu enklare för sig så köper man bara en burk karamelliserad mjölk istället. Den karamelliserade mjölken är nämligen resultatet efter en burk kondenserad mjölk som har fått koka.) 
När allt är blandat ska glassen upp i en valfri form och därefter in i frysen. 6 timmar senare är den färdig att servera! Ett tips är att servera med lite hallon vid sidan om, underbart gott. 

Kände för en stadig frukost idag.

Godmorgon! 
 
Idag gick mina planer i kras. Skulle åkt till Nässjö för att ta en fika med Jessika, min barndomsvän som jag träffar allt för sällan. Men hon har blivit sjuk, så det blir inget med det. Fruktansvärt synd! 
 
Vet inte vad jag ska hitta på under dagen. Har lovat att städa här hemma, så jag får väl börja med det. Men det tar ju inte så lång tid, så vad som händer efter det vet jag inte. Får se helt enkelt!
 
Oerhört stadig frukost, inte sant?

Myspys med min fina vän.

Baguetter med kyckling-, och curryröra, grönsaker och dip samt naturgodis. Mums!

Can you imagine when this race is run?

Sitting here making daisychains.

Elvis & Snobben.

Kusinerna är på Teneriffa, så mormor tar hand om den här grabben nu i veckan.

Solen och vårvädret fortsätter.

Hej på er! :)
 
Har nyss kommit hem ifrån stan. Fick nya mjukisbyxor av mamma, de andra jag har är så slitna att det har gått hål på dem. Men nu har jag ett par hela och fina! 
Rebecca och jag bestämde att vi skulle gå på picknick idag, men vi spenderade så mycket tid i stan att vi inte hann med det. Hon har snart spinning, så vi ska ta det ikväll istället. Det blir ju såklart ingen picknick då, men det blir en hemmakväll med massa gott.
 
Nu rear de ut en massa påskgodis. Gjorde ett kap vad gäller den här sötisen, endast 5:-. 

Nya strängar på min älskade kompanjon.

Snälla, säg att vi går mot sommartider nu.

Umgås mycket med familjen när det är lov, som ni kanske märkt på tidigare bilder. Idag umgicks jag med mormor, vi pratade, löste korsord, fikade samt satt ute i det fina vädret. Hade ni också 18 grader idag? Det hade vi och det var så skönt att sitta och njuta av värmen i solen
 
Elvis är en av mina favoriter. 

Let's dance in style, let's dance for a while.

Mother!..did you say Kellogg's?

Jag tycker om den i alla fall.

Sufjan Stevens. ♡

Dagens fika nere vid sjön med mormor, mor, syster och hund.

Påskmiddag hos mormor på påskafton.

Världens finaste mormor bjöd släkten på påskmiddag, precis hon gör varje år. 
Dagen/kvällen bestod av god mat, påskgodis samt sällskapsspel med kusinerna. Det som spelades mest var "Jungle Speed", men det är ju så stöööört roligt! Ska själv införskaffa det någon dag.
 

Låtskrivardag med Paulo Mendonca.

Update från modevisningen och framåt.

God kväll! :)
 
Det var längesen jag gjorde en riktig uppdatering här, men nu kommer det en rejäl än. Överförde bilder ifrån modevisningen och framåt, så det kommer bli mycket bilder.
 
Hoppas ni haft en bra påsk med massvis av god mat och gott godis. Själv har jag ätit alldeles för mycket godis, men det brukar vara så när jag är hemma och det är lov samtidigt. Får träna bort det nästa vecka i stället, lov är till för att vara slappa.
Ska försöka plugga körkortsteori nu under lovet, det är ju bara drygt 27 dagar kvar tills jag fyller 18 och då vill jag ha körkortet. Jag är så dålig när det gäller att läsa till sig saker, men det ska gå.
 
Nu ska jag lägga upp fler inlägg åt er, så ni får veta vad ni har missat. Puss!
 
Lisa och jag innan modevisningen.

Biler tagna innan och efter modevisningen 22/3.