Naturkunskap 1b.

I brist på annat tänkte jag sätta mig ner och skriva lite naturkunskap 1b.
Det kommer förmodligen sluta med att jag börjar skriva på något annat istället, för jag har en annan sak att skriva, en lite mer hemlig sak, hihi. Och eftersom att den är hemlig, så kan jag ju inte avslöja den här, nog om det!
Jag måste ta ut pengar med, för imorgon har vi möjligheten att fixa skåp, och jag vill verkligen ha ett skåp att lägga böcker och sånt i, rätt skönt att slippa gå och släpa på det. Måste köpa frimärken också .. haha. Så mycket jag ska göra, fast ändå inte. 
Idag övade vi lite koreografi till "Rock The Night" som ska bli vår grand finale. Och imorgon ska vi repa "Hang With Me" och "Hurtful", vilket jag inte vet hur det kommer att gå med tanke på att jag sjunger på första låten och spelar på den andra. Men det ska nog gå finfint!
Kanske ska tillägga att jag samlade vuxenpoäng igår kväll! Jag gick ner i källaren för att tvätta, två gånger till och med, det gick rätt bra ändå. (Det är världens läskigaste källare, jag lovar.) Fick ännu mer vuxenpoäng idag då jag vek ihop tvätten och la in den där den ska vara. Jag har även diskat, ätit någon god pasta-grej och efterrätt, ehe. See ya!

Försovit mig!

Egentligen inte, men mitt alarm ringde inte. Eller så har jag stängt av det i sömnen. Hur som haver så känns det inte speciellt bra för idag ska vi ha idrott för första gången. Men den missar jag nu, så jag får gå på nästa lektion istället. 
Igår när jag och Sara1 gick hem ifrån Sara2 spårade vi ur totalt och började regissera "Clownen i Torsås". En typisk skräckis ska det bli, och den ska handla om clowner och deras smile. Vi imiterade skådespelarna och det var då tur att ingen såg oss .. haha! Fast det var faktiskt några som gjorde det, väldigt pinsamt. 
Men nu har jag valt kläder och så, dags att dra på sig dem. Vill inte komma försent till nästa lektion, ehe. Den börjar dock om en och en halt timme, men ändå. Tjingeling!

Panpizzaaaaaaa, eller nåt.

Idag hade vi kärnämnen i skolan för första gången, men vi gick mest igenom betygskriterierna. Sen hade vi sånglektion med TK på eftermiddagen, vi övade på "You Raise Me Up" och "Rock The Night", riktigt kul. Nu ska jag äta upp min panpizza snabbt innan Sara kommer och hämtar mig, vi ska till en annan Sara, höhö.  Vi hörs!

I really hate the feeling of knowing exactly what I want, but being too afraid to go out and get it.


Does he love me? I want to know.

Idag hade vi musik hela dagen. Det vi började med var att välja vilka som ville spela och sjunga vad på alla låtarna. Jag satte upp mig på 5 låtar:
  • Robyn - Hang With Me (leadsinger)
  • Cher potpurri - The Shoop Shoop Song (leadsinger)
  • Neil Young - Keep On Rocking In A Free World (backroundsinger)
  • Vikingarna - Djingis Khan (backroundsinger)
  • Erik Hassle - Hurtful (piano)
Så vi får väl se hur det går, men det ska väl funka, eller? Ja!
Vi började sedan att repa på två låtar som ska vara med på vår cabaré. Och jag säger som så, att låter det såhär bra nu, vänta en månad till, ehehe.
Vix skrev innan också om att hon ville ha med mig på en spelning i Nässjö, exciting!
Nu börjar det bli mörkt ute, bäst att tända lite lampor, sätta på en mysig film och laga till något gott, vad det nu kan tänkas bli. Vi får se!

Eksjö stadsfest - bättre än bäst.

Helgen har gått så fort, men den har varit så otroligt händelserik.
I fredags kväll åkte jag från Torsås till Eksjö, där det väntades stadsfest. Jag, Kajsa och Marika drog oss till några vi inte kände (eller Marika kände dem lite, men inte jag och Kajsa) för att partaja lite. Lite senare mot kvällen tog vi oss in mot stadsfesten. Jag träffade vänner jag inte sett på jättelänge och även gamla lärare. Vi stod längst fram på Daniel Adams-Ray och Mustasch, sen sprang vi runt vid lite andra scener och kollade på artisterna.
Några klockslag efter midnatt hämtade Kajsa's pappa mig och Kajsa, vi skulle sova hos henne.
När vi vaknade på lördagsmorgonen tog vi det lugnt och hämtade oss efter gårdagen. Framåt 5-tiden på eftermiddagen tog vi oss in mot Eksjö igen. Vi tog en pizza innan det var dags att röja igen. Efter det följde Kajsa med Marika på fest och jag följde med Vix.
Vid halv 8 på kvällen var det dags för oss, Disco Fever, att gå bakom scenen. Väl där fixade vi oss med kläder, make-up och annat som skulle fixas innan det var dags för oss att spela. Backstage bjöds det på gratis alkohol och snacks, hur mycket man ville. När September spelat klart var det dags för oss, och trots att det bara var i en kvart så var det den roligaste spelningen vi gjort. Riktigt kul var det! Speciellt när man såg alla man kände i publiken som gav sådant stöd och sjöng med i låtarna, även om det var med hjälp av alkohol.
Efter någon mer timma backstage gick vi mot bilen och lämnade lite grejer, sen var det dags för partyyy igen. Jag gick själv tillbaka till stadsfesten, för jag ville dit lite innan och träffa några. Träffade många, men det var kul, tiden gick dock väldigt fort mot slutet. Hade velat spola tillbaka där lite. När stadsfesten var slut gick vi till Alfred och hängde lite, men vi tröttnade rätt fort och drog oss hemåt.
Men det blev ett fint slut på en fin helg, tillsammans med fina vänner och fina The Ark!

Bild från lördagen, innan stadsfesten, hemma hos Kajsa.

Ikväll, stora scenen, ni i publiken, vi på scenen.

Igår var en intressant, men kul kväll/natt!
Ikväll kör vi igen, den här gången på stor scenen, halv 10. BE THERE!

Vår cabaré kommer att bestå av dessa låtar:



Klicka på bilden för att komma till spellistan. Dock finns inte tre låtar med, två medleys och vår introlåt. Kommer nog bli asnice tror jag!

Bilder från tidigare idag, lånade utav Maxe.


Från vänster: Lärare från Styling (tror jag) med Calles nya skiva, Maxe och Calle! :)

Obligatoriska konserter kommande år med Stage-11.

Höstterminen:
  • Cabaré - 7, 8, 14, 15 oktober
  • Julkonsert - 7, 8, 19 december
Vårterminen:
  • Spotlight (talangtävling) - 2, 3, 9, 10 februari.
  • Mellanstadiekonsert - 4 maj.
Detta är det obligatoriska. Sen vår vi ordna egna konserter när vi vill. Och jag kan avslöja att jag redan har en ideé på en konsert, spännande va? Höhö!

Big update! En mycket händelserik och bra dag.

Dagen började vid halv 10, då alla Stage-elever och Styling-elever skulle samlas i salongen. Där stod det långbord uppdukade och scenen var uppmickad. Vi blev bjudna på en riktigt bra show av elever som tog studenten i våras. Vi fick även se när rektorn spelade en trudelutt på gitarr. Och även alla Stage-lärare fick visa vad de gick för på scenen.
Och sen fick vi besök av Calle Kristiansson som pratade om hans liv med musiken, innan och efter idol, samt spelade några låtar. Jag, som tycker Calle är världsbäst och blev inspirerad till att spela "Walking In Memphis" pga av honom, blev överlycklig när han trädde fram på scenen.
När han hade spelat klart så fick vi mat, schnitzel och potatisklyftor, med lite annat till. Därefter var vi lediga till klockan 1, så då passade jag på att bekanta mig med Heidi och Lisa lite. Sen var det dags för salongen igen, vi blev indelade i våra små grupper med vår Stage-mentor. Jag hamnade i Oskar's grupp, tillsammans med Jens, Axel, Matilda och Heidi. Vi fick gå ut och ta grupp-bilder och bekanta oss lite till.
Mot slutet berättade tre gamla elever om hur det hade varit att gå på skolan, hur deras karriär ser ut nu och hur den såg ut när de började. Intressant att höra, de verkade så glada och positivt inställda på allt. Ulla berättade även alla obligatoriska konserter vi ska göra det kommande året, som jag kommer att skriva i nästa inlägg. Hon gav oss även en present innan vi gick hem. Vi fick en reseväska, en T-shirt och en pärm, alla med trycket "Stage4you" på, vad annars? ;)

Nu sticker jag till Stage, hörs senare!

Idag hoppas jag att vi får skåpen, vill inte bära runt på jacka och sånt, haha.

Min mormor är för söt! :')

Pratade med mormor i telefon innan, samtidigt som hon tittade på "Fångarna på fortet".
Jag: Värst vad du låter långt bort?
Mormor: .. Oj, jag hade visst telefonen uppochner, haha.
*tystnad*
Jag: Är du inne i din egna lilla värld nu?
Mormor: ...
Jag: Mormor? Är du inne i din TV-värld nu?
Mormor: Oj, nu blev dem inlåsta.


Datorinfo, individuella samtal, och fika.

Idag gick vi igenom lite datorinfo, vi fick bl.a. inloggningar till skolpost, dexter och till skolans datorer. Det var i princip det enda vi gjode i dag, förutom att de som inte haft individuella samtal med någon av mentorerna skulle ha det. Så det fick jag och Matilda göra, vi fick prata med John, enskilt då vill säga.
Träffade tvåorna, treorna och några som redan gått ut också. De som gått ut är på skolan för att repa inför imorgon, då vi har den där middagen med underhållning och lite så. Trevlans!
Slutade runt 12-tiden och då gick jag och Matilda till Ica för att handla lite. Sen följde hon med mig hem för att titta hur jag bor, vi pratade en stund, men sen tog hon bussen hem. Nu sitter jag alltså i lägenheter själv och ska ta mig en liten fika.

Nästan klar med Morfars låt.

Åh, så glad jag är. Jag har nästan lyckats skriva klart låten om Morfar. Behöver bara några fler rader på refrängen och lite säkrare på melodin, men annars så. 
Nu ska jag ta mig en dusch och sedan försöka göra klart resten.

Efter 1 och 1 halvt år går videon äntligen att lägga upp på youtube. Kommentera gärna vad ni tycker!

Gratis biljett till Eksjö stadsfest!

Som ni vet (om ni läst tidigare i bloggen) ska jag och Vix köra åt Oskars mamma på Eksjö stadsfest. Och eftersom vi är med och uppträder så får vi 2 gratis biljetter var, för både fredag och lördag. 
Och eftersom att jag bara behöver en av biljetterna, och eftersom att jag behöver någon som vill gå med mig, så tänkte jag fråga om någon är sugen på att följa med? Alltså .. två dagar med mig på Eksjö stadsfest, gratis. Låter lockande va? ;) haha. Nemen ah, tänk på det och hör av er!
UPDATE: Already taken!

Aldrig att jag går den vägen till Berkvara igen ..

Självklart skulle det vara sol idag med, så det var jättevarmt. Vägen dit kändes som en evighet, men vi kom fram. Hade dessutom underhållingsmusik hela vägen, så det gick minsann. Axel, tror jag han heter, spelade ukulele och sjöng. (Han har förövrigt en assnygg tatuering, ville bara påpeka det.)
När vi var i Bergkvara gick vi ner till havet, där vi skulle va. Väl där grillade vi och gick igenom ett häfte med information. Sen medan våra mentorer pratade med var och en, förutom vissa som de inte hann med, fick vi andra ta kontakt med varandra.
Sen när vi skulle gå tillbaka till Torsås gick jag med Viktor, trevlig kille. Och nu, nu äntligen, sitter jag i lägenheten och vilar fötterna, dricker sockerdricka och bara latar mig .. åh, så skönt!

Vad tycker jag om att gå 8 km imorgon?

Ja, Bergkvara ligger 4 kilometer ifrån Torsås. Så det blir en liten promenad imorgon. Vi ska grilla och ha aktiviteter, det kan nog bli rätt kul ändå.
Imorgon hoppas jag även på att få träffa lite saknade tvåor, innan vi ger oss iväg då vill säga.
Såhär ser min första vecka ut:
  • Tisdag 9.30-ca 15 Vandring till Bergkvara. Grillning och aktiviteter. Individuella samtal.
  • Onsdag 9.30-ca 14 Datorinfo i grupper 9.30, 11.00, 11.30. Allmän info, individuella samtal.
  • Torsdag 9.30-ca 15 Heldag på Stage med underhållning, lunch m.m.
  • Fredag 8.15-ca 13 8.15 Cabarétinfo på Stage. 10.00 info från Elevkåren och Mjölners IF i Salongen. Brandrond i grupper kl 11.30 och 12.00.

Första dagen på Stage4you.

När jag kom till Stage stod Classe och Ann på scenen och underhöll med sång och musik. Sen pratade rektorn en stund och när han var klar fick vi gå till våra klasser, mentorer och klassrum. Det hölls presentationer av olika lärare och vi hade rundvandring på skolan och ute i samhället för att veta vart allt ligger och så (vilket jag redan vet). Efter det var det lunch och sen fick vi sluta, vid 12. 
Schemat vi har fått är rätt chill och jag trivs med det, yess. Dock har vi inte samma schema denna veckan som resten av terminen, för hela första veckan ska vi bara göra roliga saker och lära känna-saker.
Nu sitter jag hemma i lägenheten och väntar på att Sara ska höra av sig, hon färgar sitt hår. Sen ska vi äta pizza (om pengarna vill överföras till mitt konto vill säga). Hoppas ni också hade det bra om ni nu började skolan idag, annars .. hoppas ni haft det bra ändå. :)

Börjar halv 10, så snart borde jag bege mig.

10 minuter kvar av sommarlovet.

Kommer en snubbe hit imorgon och fixar med elen. Det var något jättekonstigt med den. Den funkar, men endast om man har spisen på, fast spisen funkar inte ändå, haha jättekonstigt. Men men, får det fixat om några timmar vilket är huvudsaken. 
Ikväll har jag spenderat min sista sommarlovskväll hos Sara. Vi tittade på lite Pirates of The Carribean-filmer, det var mysigt. Stackarn mådde inte bra, så snäll som jag är höll jag henne sällskap. 
Men nu är det dags att försöka sova. Vill ju inte försova mig första dagen på Stage. Iih, är nästan helt exhalterad! Godnatt!

Strömlöst .. what?

Men kul att det blev strömlöst i hela lägenheten, grannen vet inte vad vi ska göra, och hyresvärden svarar inte i telefon, greeeeat.

Idag får det bli en låtskrivar-dag.

Jag har inget annat för mig, så därför sätter jag mig och försöker skriva klart lite låtar. Imorgon börjar skolan, spännande och kul. Tror bara det är jag som ser fram emot det .. haha. Men det här jag jag längtat efter i mer än ett år - att flytta, träffa annat folk och bara börja om. 
Pratade med en av mina musiklärare på facebook nyss, han sa att jag skulle trivas där, och det hoppas och tror jag med. Låt den här dagen gå snabbt, hehe. C'yaa!

You say it best, when you say nothing at all.

Idag fick jag en ny granne, en kille som ska börja i min klass. Har dock inte fått någon skymt av honom än, men såg när de kom med bilen och släpet i följd.
Träffade Sara i några minuter, vi gick och handlade lite mat tillsammans. När jag sedan gått hem och lämnat det tog jag min cykel och tog mig en liten tur. Hittade en idrottsplats där jag satte mig mitt i gräset, i solen och ringde mormor.
Nu sitter jag hemma i lägenheten och tittar på Notting Hill, mysigt.

God morgon världen, säg vad som står på.

Än så länge känns det hur bra som helst med flytten och allt.
Igår hälsade jag på min granne, en söt liten tant, som dock ska flytta nästa vecka. Fast hon flyttar bara till huset brevid, så det dröjer nog inte länge innan jag får en ny granne. Kommer förmodligen bli en ungdom, kanske någon i min klass, who knows?
Det blev ingen cykeltur igår trots att vädret var hyffsat. Jag fixade en myskväll med mig själv, dvs att jag köpte lite glass och satte på en film, "Two weeks notice". När den nästan var slut, messade min vän Sara, som också bor i Torsås, att hon skulle gå och handla och då passade jag på att träffa henne. Det blev att hon följde med och tittade på min lägenhet och vi pratade väldigt länge. Träffade även en söt liten fluffig kisse, åh vad söt den var.

Nu har jag ätit frukost och undrar vad jag ska göra av dagen. Vi får se helt enkelt. Har dock en kasse kvar som jag inte packat upp, lika bra att göra det. Sen är det fint vädet ute, så idag kanske det blir en cykeltur, haha.

NYINFLYTTAD!

Efter att bror min och pappa hjälpt mig flytta in sakerna i lägenheten, montera ihop sängen, bjudit mig på fika och handlat åt mig så har de nu åkt hem igen. Jag har massooor att göra nu, måste ju packa upp allt som jag packade ner. Men det kommer nog gå fort. 
Om det inte öser ner ikväll så hade jag tänkt dra mig ut på en liten cykeltur, yeah.

Jag är vaken!

Det stämmer, jag är vaken och redan uppe. Har både duschat, ätit frukost och hunnit med att koka kaffe till pappa, fast han är dock inte uppe än.
Det var rätt kallt att sova på soffan inatt, haha. Som tur var hade jag mina katter, hihi.
Nu ska jag ta tag i det sista innan det är dags för avfärd. Tjingeling!

(Just det! Blev så glad när jag gick ut i köket idag på morgonen och såg att jag hade fått ett vykort, från Kroatien, skickat av min fina vän Emma. Tack så mycket! ღ)

Det är inte varje dag man sitter med sin syster på en motorväg och spelar Kalaha.

När syrran skulle åka hem ifrån Öland idag fick hon punktering, så vi åkte för att hjälpa henne. Vad händer då? Jo, den saken som man skruvar loss färlgarna med, den gick av. Så pappa och bror min åkte till Nybro för att möta upp min kusin, där de fick låna hans. Under tiden sitter jag och Elin och spelar spel, Kalaha, mitt ute på motorvägen. Och hon undrade varför de glodde, haha. Sen precis innan pappa och Albin kom tillbaka, så kom det en kille och frågade hur det gick osv, sen sa han: "Jag åkte förbi för en timma sen och då stod ni också här." Och där satt vi med vårat spel, haha lite halvpinsamt, men men.

Om några timmar bär det av, mot Torsås. 
Är fortfarande inte nervös, men jag kommer väl säkert sitta och sakna mitt "vanliga" hem redan på söndag. Nu ska jag sova några timmar i soffan (sängen är ju nerskruvad), sen ska jag upp igen och fixa lite småsaker. Godnatt!

Yes, äntligen står det på Stage4you's hemsida vilka som är antagna. Wohoo!

Good morning, sunshine!

Sagt och gjort, jag fick mycket gjort igår. Men jag har otroligt mycket kvar, som jag ska  fixa idag. Ikväll ska vi lasta på släpet, sen åker vi imorgon på morgonen. Än så länge är jag inte nervös på något sätt, men nervositeten kommer och går. Pratade med hyresvärden igår, och han hoppades att det skulle gå bra för mig. Och det hoppas jag med! 
Men jaja, lika bra att jag sätter igång igen, så det blir klart. Ska bara kolla klart på "Plastikdoktor 90210", rätt intressant ändå.

Dagens horoskop: Du har mycket att se fram emot nu. Det här blir en populär tid för dig! Gå med i klubbar och föreningar.

Thumbs up for .. havregrynsgröt.

Känner på mig att idag kommer jag få mycket gjort. Varför gör jag det? Jo, för jag valde att äta havregrynsgröt till frukost. Jag kommer bli så himla stor och stark, som en riktig liten biff, hehe. Tjingeling!

Det börjar närma sig flytt för min del.

Jag har nu en stoooor hög med saker som ska med till Torsås. Och ja, det ligger i en hög, i kassar, för jag har inga flyttkartonger, ehe. Har till och med införskaffat diskmedel, golvmedel .. och sånna där saker ni vet.
Så i ena hörnet av rummet står det flytt-saker, i andra hörnet står det saker som ska säljas. Det anordnas en "loppis" här där jag bor om två veckor, så jag och min familj tänkte att man kunde ge det ett försök, eftersom att vi ändå har så mycket som bara skräpar, men som kan glädja någon annan för en billig penning.
Imorgon måste jag måla mitt bord igen, så det blir ännu finare. Sen ska jag fortsätta att rensa och packa, yeeeey, men jag gillar det.
Men nu ska jag chilla, ligga i sängen och vänta tills 2 & 1/2 men börjar.

Oh yeah, movie couples. ღ

"Puss å' kram å' gattis!" - Dag-Otto

Idag har jag fått mycket saker gjort, men ändå inte. Jag har ..
  • .. målat mitt bord, som jag ska ha med mig till Torsås, i en grå nyans.
  • .. städat undan i lite lådor och byråer.
  • .. rensat bland mina grejer.
  • Sen ska jag även börja packa ner allt, inte bara lägga det på golvet.
Inte långt kvar nu. Tittar även på "Bröllop och jäkelskap" samtidigt, älskar Dag-Otto, haha.

Säljes: Electric guitar by Excel.

Nu ska den bort. Spelar inte på den överhuvudtaget, så bättre någon annan köper den så den inte bara står och dammar i hörnet. Som sagt, säljes: elgitarr med märket Excel. Den funkar bra, ännu bättre med nya strängar.
Maila till [email protected] för fler frågor. Priset kan diskuteras!

                
               

En vecka till gymnasiet och min flytt.

Hejsan alla nattugglor!
Till en början funkade det alldeles utmärkt med att vända tillbaka dygnet, men nu sitter jag här igen mitt i natten, klarvaken. Men nå väl, jag har en vecka på mig. EN vecka, kan ni fatta det? Skolan börjar igen om en vecka, och då är det inte bara skola som gäller, det är gymnasiet. Jag kommer att flytta, till ett ställe där jag knappt känner någon. Men det ska nog bli bra, får vi hoppas.
Ja just det! Har också funderat såhär mitt i natten och kommit fram till att videobloggar är väldigt underhållande, så tro det eller ej: men jag funderar på att starta med sånt där jag med. Haha, jag kände själv hur roligt det där lät. Jag och videoblogga .. vi får väl se! Inte ens säkert jag gör det, vågar nog inte, inte mig grej tror jag, haha.



Ehe, istället för att försöka ge sängen en chans så tog jag mig en glassbåt.
Bjuder på charmiga bilder utan smink.

Drar mig iväg mot Viktoria och Oskar för att öva på ett par låtar inför stadsfesten.


Återigen en myskväll, med Jessika och annat folk.

God kväll! :)
Min fina vän Jessika lämnade nyss huset. Hon följde med mig hem efter att jag och Oscar jobbat i glasscafét från 11-16 här i Björköby. Vi pratade, åt tacos (blev ju över en massa från igår), och sedan kom kusinen Jacob och Oscar Fridell. Så det blev återigen en mysig kväll. Nu, eller snart, ska jag byta sängkläder och lyssna igenom ett par låtar. Hoppas ni haft det bra idag, godnatt på er!

Halvårs-gammal bild på Jessika och mig där vi visar vår charmigaste sida.

Myskväll med mormor och bror Oscar.

Följde med mormor in till stan idag på morgonen, passade då även på att köpa lite gottesaker till kvällen. Så tillsammans med mormor och Oscar, tittade vi på wipeout och åt tacos, chokladpudding och godis. En mycket mysig kväll. Nu sitter jag och myser med kissen min och tittar på CSI med bror, fint!

I say it's irony, I say it's a joke. When I look around, I can see. We ain't so different, you and me.

Hej, och välkommen till min blogg.


Det här är jag, Hannah.
Den här bloggen är menad att vara min "dagbok" under de kommande 3 åren. Om ungefär 2 veckor börjar jag gymnasiet, en utbildning på Mjölnergymnasiet, Stage4you. Det är ett musik-, artist-, och producentgymnasium i Torsås. Jag bor för tillfället i ett ställe som heter Björköby, så jag kommer flytta. Därför är bloggen även bra för mina nära och kära, så de kan läsa om vad jag gör på dagarna.
Hoppas vi ses här igen!